5 TYPISKE FALDGRUBER…


Målet med denne e-bogen er, at give dig inspiration til, at undgå de 5 typiske faldgruber, når du som leder, arbejder med Human Resources i virksomheden.


1: Interne HR processer og ansvar

Ups – er det i dag Peter starter? Hvem har tid?

Dette scenarie er nok ikke ukendt, og oplevet af mange nye medarbejdere på deres første arbejdsdag.

Hvem er udpeget til at varetage HR opgaverne hos jer?

2: Afklaring af rekrutteringsbehov

Ofte oplever man, at hvis Peter siger op, søger man efter en ny Peter. Det vil sige, samme kompetencer, uddannelse og erfaring.

Virksomheden udvikler sig, og når en medarbejder stopper, er det alletiders chance til at gennemgå de fremtidige behov og den fremtidige strategi for stillingen.

3: Introduktion af den nye medarbejder

Introduktionen af den nye medarbejder bør starte ofte to uger før selve startdatoen. Hvorfor det?

Den nye medarbejder introduceres til såvel det faglige som sociale niveau i organisationen. Der er mange ting der skal planlægges og dette kræver en del forberedelse.

4: Afstemning af forventninger

Hvilke forventninger er der til medarbejderen, og er disse afstemt og kommunikeret?

Hverdagen og forventningerne rammer meget kort efter ansættelsen og introduktionsperioden. Det er rigtig svært for den nye medarbejder at vide, hvornår er resultatet “godt nok” og forventningerne indfriet, hvis der ikke løbende gives feedback. Det er en af lederens fornemste opgaver, at af være opmærksom på en løbende opfølgning for ar sikre succes for medarbejderen.

5: Arbejdsmarkeds-lovgivningen

Manglende kendskab til lovgivningen er ikke et udtryk for, at det ikke er vigtigt for den enkelte leder i virksomheden. Det er mere et udtryk for, at fokus typisk er på det forretningsmæssige. Det kan være meget tidskrævende og dyrt ikke at have fokus på dette.

TAK FORDI DU LÆSTE MED!

Jeg håber du har fået et par nyttige tips med på vejen.

Mange hilsner

Stig Schmidt Knudsen

www.humentum.dk